Inspectie

K.K. Brandertechniek is SCIOS gecertificeerd
voor de meest voorkomende scope's.

Service

Onze centraal gecoördineerde service afdeling is decentraal opgezet. Hierdoor kunnen wij een korte responsetijd garanderen.

Onderhoud

K.K. Brandertechniek is volledig SCIOS gecertificeerd.

Wij zijn dé expert als het aankomt op een SCIOS-controle en inspectie van uw stooktechnieken. Bij K.K. Brandertechniek uit Vught, nabij Den Bosch, beschikken we over alle certificaten van SCIOS en daarmee mogen we al uw installaties keuren, inspecteren en het onderhoud hiervan uitvoeren. Met een SCIOS-controle bent u gegarandeerd van jarenlang veilig gebruik van uw stooksysteem en heeft u altijd inzicht in uw technisch rapport.

De voordelen van een periodieke SCIOS-controle en onderhoud

Een periodieke SCIOS-controle is uitermate belangrijk voor u als gebruiker. U heeft namelijk de zekerheid dat uw installatie maximaal blijft presteren. Tevens zorgt goed onderhoud ervoor dat er minder schadelijke stoffen vrijkomen en dat u daardoor leeft in een gezondere omgeving. Ook als u als bedrijf uw stooktechniek wilt laten checken, is het van belang dat uw werknemers schone lucht inademen.

Twee soorten controles

We kunnen twee soorten SCIOS-controles uitvoeren: de EBI en de PI. De EBI houdt in dat het de Eerste Bijzondere Inspectie is en deze wordt dus uitgevoerd op het moment dat u uw nieuwe installatie voor het eerst gebruikt. Bij de PI, ofwel de Periodieke Inspectie, wordt uw installatie elke vier jaar gecheckt bij aggregaten tot 100 kW thermisch ingangsvermogen en voor grotere noodaggregaten elke twee jaar. Het is belangrijk dat u in de gaten houdt wanneer er een SCIOS-controle uitgevoerd moet worden. U wilt immers niet aansprakelijk gesteld worden op het moment dat uw installatie onveilig is en er bijvoorbeeld brand ontstaat of schadelijke stoffen vrijkomen.

SCIOS-insecties die we uitvoeren

Een inspectie voeren we voor verschillende SCIOS-installaties uit. De volgende inspecties voeren wij onder andere uit:

Voor andere inspecties kunt u contact met ons opnemen. Onze experts vertellen u wat we voor u kunnen betekenen.

Laat uw stooksysteem elke twee of vier jaar controleren

Is uw installatie toe aan een periodieke SCIOS-controle of is het de eerste keer dat hij gekeurd moet worden? Dan doen we dit graag voor u. Neem contact met ons op om een afspraak te maken en wij helpen u graag verder. U bereikt ons op 073 656 45 46 of door een e-mail te sturen naar info@kkbrandertechniek.nl.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
K.K. Brandertechniek B.V.